Pre priateľov, k zeleninovému šalátu, či polievke. Tieto zdravé lokše od babičky sú nenáročné na prípravu a zároveň veľmi chutné. Potrebujete len špaldovú múku, kyslé mlieko, sódu bikarbónu a soľ.

Asi aj vy máte spomienku na jedlá, ktoré vedela pripraviť iba vaša babka a boli tak báječné, že ste sa ich naučili robiť aj vy. Tak tento recept, je presne jedným z tých, ktorý som si od svojej babky z Hankoviec osvojila. To, čo som na ňom zmenila je náhrada klasickej múky za špaldovú (stimuluje váš imunitný systém, má vysoký obsah bielkovín a chráni pred infekciami).
Ingrediencie na 5 kusov:
200g hladkej špaldovej múky
1 dcl kyslého mlieka
1 čl morskej soli
1 čl sódy bikarbóny
Troška kokosového oleja na panvicu
Postup:
Ingrediencie som zmiešala, cesto rozdelila na päť rovnakých častí, cesto som vyvaľkala a piekla som ich na panvici a troške kokosového oleja.