Receptov na túto polievku nájdete na internete veľa, takže tento recept nebude pre vás ničím novým. Hliva ustricová však do zdravej kuchyne určite patrí a tak sa táto zdravá hlivová polievka stáva súčasťou mojich receptov.

Čím je hliva ustricová výnimočná?
Hliva ustricová prispieva k normálnej funkcii štítnej žľazy, ochrane buniek pred oxidačným stresom a aktivuje imunitný systém vďaka beta glucanu. Beta glucan sa zároveň používa počas liečby onkologických ochorení, keďže podporuje imunitný systém.
Ingrediencie:
1 vanička hlivy ustricovej
1 cibuľa
2x nastrúhaná mrkva
1/2 nastrúhaného zeleru
2x petržlen
petržlenová vňať
kokosový olej
Korenie podľa chuti:
himalájska soľ, čierne korenie, vegeta bez obsahu glutamanu,
Postup:
1. Hlivu umyte a nakrájajte na vami požadovanú veľkosť.
2. V hrnci zohrejte kokosový olej a orestujte na ňom cibuľku.
3. Asi po 1min. pridajte nastrúhanú mrkvu, zeler a na krúžky nakrájaný petržlen.
4. Podlejte troškou vody a nechajte dusiť aspoň 5 minút.
5. Pridajte hlivu ustricovú a tiež chvíľku (cca 5min.) poduste.
6. Pridajte vodu podľa toho akú hustú tú polievku chcete mať a tiež korenie.
7. Pred dokončením pridajte petržlenovú vňať.
Prajem vám dobrú chuť:-)
Iné polievky ktoré stojí za to vyskúšať: