Svoj organizmus a imunitu by sme mali pravidelne podporovať bylinami, ktoré majú protizápalový účinok. Okrem iného je táto alternatíva lacná, dostupná a bezpečná pre naše telo.

Možno sa divíte, prečo je tento čaj súčasťou mojich receptov, keď je tak jednoduché ho pripraviť a nevyžaduje si žiadne kuchárske umenie. Tak asi práve preto som ho sem zaradila:-) Zázvor a mäta sú súčasťou môjho jedálnička a aj keď samotná príprava čaju nie je vôbec zložitá, určite stojí za zmienku popísať účinky zázvoru, či mäty pre vaše zdravie. Verím, že keď v tom budete mať jasnejšie, dáte týmto dvom ingredienciám vo vašej kuchyni zelenú.
Zázvor:
Okrem toho, že má silné protizápalové účinky a nazýva sa tiež kráľom korenia, v jeho koreni tiež nájdete antioxidanty a enzými. Konzumáciou zázvoru podporíte trávenie, vstrebávanie živín a vylučovanie. Tiež je známy tým, že znižuje bolesť kĺbov a tiež menštruačných bolestí. Na tie mám však odskúšaný bio sezamový olej, na ktorý nedám dopustiť.
Mäta:
Obsahuje mentol, takže je veľmi dobrým pomocníkom pri ochorení dýchacích ciest. Zároveň však odstraňuje nadúvanie, či plynatosť.
Zázvorovo - mätový čaj:
250 ml vriacej vody
3cm koreň zázvoru nakrájaný na plátky
Hrsť mäty
Med (podľa potreby)
Citrón (podľa potreby)
Zázvor a mätu zalejem vriacou vodou a nechám luhovať. Čaj už potom neprecedím, ale ak máte problém skonzumovať mätu, či zázvor, tak po cca 10minútach si to preceďte a vypite len výluh. Med a citrón pridávam až pred samotnou konzumáciou čaju a teda keď má čaj teplotu cca 40 stupňov celzia.