Plný zeleniny, chutný, vhodný a variabilný recept pre akýkoľvek tip stravovania. Musím sa priznať, že tento recept si nevarím často - neviem prečo. A pritom mám boršč veľmi rada. Keď sme boli s manželom na Ukrajine, tak som si ho vychutnávala pravidelne.

Vegetariánsky boršč ingrediencie:
3x mrkva
2x cvikla (kúpila som varenú)
3x nové zemiaky
2 stonky zeleru
1x cibuľa
1x pretlačený cesnak
1x malý paradajkový pretlak
Ghí maslo (alebo klasické 82% na popraženie cibule)
1/2čl čierneho korenia
1/2 čl kardamómu
1čl himalájskej soli
1pl sladidla podľa váško typu stravovania (ja som použila erythritol)
Maggi, či iné korenie podľa chuti.
Servírovanie:
Grécky jogurt, alebo klasická kyslá smotana
Postup:
1) Na troške masla asi 1-2 minúty popražte na drobno nakrájanú väčšiu cibuľu a pretlačený cesnak.
2) Pridajte ošúpané a na krúžky nakrájané mrkvy, zemiaky a zeler (odrežte z neho spodnú a vrchnú časť - 1cm, vyhoďte to a stred nakrájajte a dajte do polievky).
3) Pridajte paradajkový pretlak a vodu podľa vašej potreby (cca 1,5 až 2litre ak varíte pre rodinu). Ja spočiatku pridám 1liter a potom ešte dolejem podľa potreby.
4) Polievku dokoreňte a nechajte pod pokrievkou variť na miernom ohni 20-30minút. Ja som to varila v tlakovom hrnci, takže váš čas varenia môže byť o niečo dlhší - ak varíte v klasickom hrnci.
5) Pridajte na kúsky nakrájanú cviklu. Keďže kupujem varenú, pridávam ju až pred koncom a vlejem tam aj tú šťavu, ktorá je vo vákuovom sáčku. Proste miniem všetko.
6) Nechajte variť ešte 15-20minút, prípadne dokoreňte: soľ, erythritol, čierne korenie....
Prajem vám skvelú chuť:-)
Mohlo by vám tiež chutiť: