top of page
Vyhledat

Vegetariánsky boršč

Plný zeleniny, chutný, vhodný a variabilný recept pre akýkoľvek tip stravovania. Musím sa priznať, že tento recept si nevarím často - neviem prečo. A pritom mám boršč veľmi rada. Keď sme boli s manželom na Ukrajine, tak som si ho vychutnávala pravidelne.


vegetariánsky boršč, boršč recept, zdravý boršč, boršč bez mäsa
Vegetariánsky boršč

Vegetariánsky boršč ingrediencie:


3x mrkva

2x cvikla (kúpila som varenú)

3x nové zemiaky

2 stonky zeleru

1x cibuľa

1x pretlačený cesnak

1x malý paradajkový pretlak

Ghí maslo (alebo klasické 82% na popraženie cibule)

1/2čl čierneho korenia

1/2 čl kardamómu

1čl himalájskej soli

1pl sladidla podľa váško typu stravovania (ja som použila erythritol)

Maggi, či iné korenie podľa chuti.


Servírovanie:

Grécky jogurt, alebo klasická kyslá smotana


Postup:

1) Na troške masla asi 1-2 minúty popražte na drobno nakrájanú väčšiu cibuľu a pretlačený cesnak.

2) Pridajte ošúpané a na krúžky nakrájané mrkvy, zemiaky a zeler (odrežte z neho spodnú a vrchnú časť - 1cm, vyhoďte to a stred nakrájajte a dajte do polievky).

3) Pridajte paradajkový pretlak a vodu podľa vašej potreby (cca 1,5 až 2litre ak varíte pre rodinu). Ja spočiatku pridám 1liter a potom ešte dolejem podľa potreby.

4) Polievku dokoreňte a nechajte pod pokrievkou variť na miernom ohni 20-30minút. Ja som to varila v tlakovom hrnci, takže váš čas varenia môže byť o niečo dlhší - ak varíte v klasickom hrnci.

5) Pridajte na kúsky nakrájanú cviklu. Keďže kupujem varenú, pridávam ju až pred koncom a vlejem tam aj tú šťavu, ktorá je vo vákuovom sáčku. Proste miniem všetko.

6) Nechajte variť ešte 15-20minút, prípadne dokoreňte: soľ, erythritol, čierne korenie....


Prajem vám skvelú chuť:-)


Mohlo by vám tiež chutiť:

Krémová špargľová polievka

Špenátová polievka fit

Skvelá kokosovo-hydinová polievka

53 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page