Frittata je skvelý taliansky štýl jedla podobný omelete, ktorý si zamilujete. Táto vegetariánska frittata je vhodná ako na zdravé raňajky, tak ako ľahké jedlo na cesty. Môžete ju jesť s chlebom, alebo dávkou čerstvej zeleniny.

Ingrediencie:
1 sladký zemiaky nakrájaný na kocky, alebo tenké krúžky
1/2 červenej cibule
6 vajíčok
1pl Dijónskej horčice
1 menšia cuketa
2pl olivového oleja
hrsť zeleného šalátu (voľba: poľný šalát, rukola, alebo baby špenát)
Petržlenová vňať
Korenie: himalájska soľ a čierne korenie
50g syra Feta (môžete vynechať, ale chutí to s tým skvele)
Prečo dať prednosť himalájskej soli pred kuchynskou?
Himalájska ružová soľ sa ručne ťaží v horách severného Pakistanu. Ja som si ju obľúbila hneď v začiatkoch zdravého stravovania. Odvtedy používam iba túto - na dochutenie jedál, ale aj ako domáci pleťový peeling. Je to prírodná, nerafinovaná soľ, ktorá je bohatá na minerály. Klasická soľ je chemicky čistená a bielená a teda zbavená takmer všetkých minerálov okrem sodíka a chloridu sodného.
Postup:
1. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Malý pekáč vysteľte papierom na pečenie.
2. Na pekáč poukladajte na kocky nakrájaný batát, cuketu a na kolieska nakrájanú červenú cibuľu. Polejte to olivovým olejom a dokoreňte soľou a čiernym korením. Dajte zapiecť na 30 minút.
3. Medzitým v nádobe zmiešajte 6 vajec, Dijónsku horčicu a korenie. Pridajte tam aj petržlenovú vňať ak máte.
4. Pripravte si formu na pečenie. Ja som použila tortovú formu o priemere 22cm. Vysteľte ju papierom na pečenie a poukladajte na ňu upečený batát, cuketu, červenú cibuľu, hrsť zeleného šalátu. Zalejte to vajíčkami a posypte feta syrom.
5. Vegetariánsku frittatu dajte zapiecť na 30 minút. To, či je hotová uvidíte podľa stredu. A teda že tie vajíčka budú upečené aj v tejto časti.
6. Spotrebujte do 3-4 dní a uskladnite v chladničke.
7. Podávajte s čerstvou zeleninou, alebo kúskom chleba.
Tiež by sa vám mohlo páčiť: