Vyhledat

Vegetariánska frittata

Frittata je skvelý taliansky štýl jedla podobný omelete, ktorý si zamilujete. Táto vegetariánska frittata je vhodná ako na zdravé raňajky, tak ako ľahké jedlo na cesty. Môžete ju jesť s chlebom, alebo dávkou čerstvej zeleniny.

Ingrediencie:

1 sladký zemiaky nakrájaný na kocky, alebo tenké krúžky

1/2 červenej cibule

6 vajíčok

1pl Dijónskej horčice

1 menšia cuketa

2pl olivového oleja

hrsť zeleného šalátu (voľba: poľný šalát, rukola, alebo baby špenát)

Petržlenová vňať

Korenie: himalájska soľ a čierne korenie

50g syra Feta (môžete vynechať, ale chutí to s tým skvele)


Prečo dať prednosť himalájskej soli pred kuchynskou?

Himalájska ružová soľ sa ručne ťaží v horách severného Pakistanu. Ja som si ju obľúbila hneď v začiatkoch zdravého stravovania. Odvtedy používam iba túto - na dochutenie jedál, ale aj ako domáci pleťový peeling. Je to prírodná, nerafinovaná soľ, ktorá je bohatá na minerály. Klasická soľ je chemicky čistená a bielená a teda zbavená takmer všetkých minerálov okrem sodíka a chloridu sodného.


Postup:

1. Rúru predhrejte na 180 stupňov Celzia. Malý pekáč vysteľte papierom na pečenie.

2. Na pekáč poukladajte na kocky nakrájaný batát, cuketu a na kolieska nakrájanú červenú cibuľu. Polejte to olivovým olejom a dokoreňte soľou a čiernym korením. Dajte zapiecť na 30 minút.

3. Medzitým v nádobe zmiešajte 6 vajec, Dijónsku horčicu a korenie. Pridajte tam aj petržlenovú vňať ak máte.

4. Pripravte si formu na pečenie. Ja som použila tortovú formu o priemere 22cm. Vysteľte ju papierom na pečenie a poukladajte na ňu upečený batát, cuketu, červenú cibuľu, hrsť zeleného šalátu. Zalejte to vajíčkami a posypte feta syrom.

5. Vegetariánsku frittatu dajte zapiecť na 30 minút. To, či je hotová uvidíte podľa stredu. A teda že tie vajíčka budú upečené aj v tejto časti.

6. Spotrebujte do 3-4 dní a uskladnite v chladničke.

7. Podávajte s čerstvou zeleninou, alebo kúskom chleba.


Tiež by sa vám mohlo páčiť:

1. Recept na jablkový crumble

2. Čokoládová granola recept

3. Avokádový tatarák

4. Bircher muesli s hruškou a škoricou

57 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše