Aj vy máte radi rýchle recepty? Teda tento som mala pripravený za 10 minút, ak nerátam dobu pečenia. S blížiacimi sa Vianocami som si pre Vás pripravila rýchly sviatočný raňajkový jablkový crumble. Môžete ho podávať s jogurtom a ak Vám neprekáža zima, tak aj kopčekom zmrzliny.

Ingrediencie:
3 stredne veľké jablká
1/2 šťavy z citróna
1 hrnček múky (použila som nominal bezlepkovú)
1 hrnček jemných ovsených vločiek
2pl cukru (použila som sirup z koreňa čakanky)
50g mäkkého masla
1pl lúpaných mandlí
1pl ľanových semienok
Postup:
Rúru si predhrejeme na 170°C.
Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie (použila som formu na tart koláč)
Jablká umyjeme a aj so šupkou nakrájame na malé kocky.
Nakrájané jablká poukladáme na dno formy a polejeme šťavou z citróna.
V druhej nádobe rukami zmiešame múku, ovsené vločky, maslo a cukor.
Drobenkou posypeme jablká a na vrch ešte dáme lúpané mandle a ľanové semienka.
Vložíme do trúby a pečieme 20minút.
Ja som vrch po dopečení ešte dozdobila granátovým jablkom, nakoľko nám veľmi chutí. Vy si to však môžete spestriť kopčekom zmrzliny, alebo jogurtom.
Prajem skvelú chuť k raňajkám :-)