Tieto nátierky z cíceru či avokáda sú ideálne pre zdravú kuchyňu. Natrite si ich na kváskový chlebík, alebo použite ako prílohu k steaku, či dip k čerstvej zelenine. Cícer patrí medzi tie strukoviny, z ktorých vás nadúvať nebude. Okrem iného podporíte svoje trávenie, či krajší vzhľad vašej pokožky.

Nátierka Hummus - cícerová
Suroviny:
200g konzervovaného, alebo uvareného cíceru
1 plná PL pasty tahini (kúpite v dm, alebo bio obchode. Ja si však robím vlastnú a recept nájdete TU)
1 väčší strúčik cesnaku
2 PL citrónovej šťavy (+ môžte použiť na pokvapkanie pred podávaním)
1dcl olivového oleja (pridávam vždy postupne a medzitým ochutnám)
Soľ
Mleté čierne korenie
Štipka koriandru
Štipka mletej rasce
Postup:
Všetky ingrediencie dajte do mixéra a pripravte hladkú a krémovú nátierku.
Podávajte pokvapkané malým množstvom citrónovej šťavy.
Pokiaľ ide o TAHINI, tak mám pocit, že keď robím hummus z kupovanej pasty, tak nátierka si vyžaduje viac olivového oleja. Ak to robím z domácej pasty tahini, tak tá je jemnejšia a krémovejšia, preto mi vystačí 1dcl. V každom prípade si to odskúšajte a uvidíte.
Nátierka zo sušených rajčín a cíceru
Tak túto robím podobne ako hummus, akurát do receptu ešte pridám 100g sušených rajčín v oleji.
Avokádová nátierka
Túto budete mať hotovú za 2 minúty.
Suroviny:
2 mäkké avokáda
šťava z polovice limetky
2 čl olivového oleja (niekedy túto časť vynechám, uvidíte ako bude chutiť vám)
1/2 nadrobno nakrájanej červenej cibule
soľ a čierne korenie (podľa chuti)
Avokádo rozpučte vidličkou a následne pridajte ostatné ingrediencie.