Táto polievka je proste skvelá. Krémovo bohatá, jemne pikantná s príjemnou chuťou. Naozaj jedna z najlepších, aké som doteraz navarila. Je bez laktózy, paleo a tiež vhodná ak bojujete stravou proti zápalu.

Tajná ingrediencia:
To, čo vám ozvláštni chuť tejto polievky je curry pasta, ktorú bežne kúpite v supermarkete. Jedna polievková lyžica tejto pasty v kombinácii s kokosovým mliekom vám na vašom jazyku vykúzli čarovnú, príjemnú, krémovú a jemne pikantnú chuť.
Tak poďme k samotnému receptu, ktorého príprava a samotné varenie trvá 50 minút.
Ingrediencie:
1 vanička šampiňónov (250g)
1 konzerva plnotučného kokosového mlieka (určite voľte kokosové mlieko v konzerve)
2 kuracie prsia (alebo morčacie a už som robila aj s mletým morčacím mäskom)
1 PL curry pasty
1 čl pasty jalapeňo (niekedy vynechám, alebo nahradím pastou z pálivej papriky)
1 PL kokosového oleja
2 litre kuracieho, alebo zeleninového vývaru (vhodnou voľbou bude robiť túto polievku po víkende, keď vám napríklad ostane ešte vývar z nedele a vy nebudete mať chuť jesť to isté. Tak ho použijete do tejto polievky, alebo si pripravíte nový - niekedy používam aj bio bujón pre rýchlu prípravu)
1/2 citróna nakrájaného na plátky
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
3cm z koreňa zázvoru
Postup:

1. V strednom hrnci zohrejte kokosový olej a poduste na ňom cibuľu, cesnak, zázvor a polievkovú lyžicu curry pasty. Varte 5 minút.
2. Zalejte to vývarom a nechajte variť 30 minút. Potom túto polievku preceďte, aby ste odstránili zázvor, kúsky cesnaku a cibule.
3. Do polievky pridajte nakrájané šampiňóny, prsia a konzervu kokosového mlieka. Varte dokiaľ nebude mäsko mäkké a pridajte na kúsky nakrájaný a umytý citrón, alebo len šťavu z polovice citróna. Na záver to môžete ešte osviežiť petržlenovou vňaťou, alebo inými bylinkami. My s manželom si na tejto polievke radi pochutnáme. Verím, že bude chutiť aj vám.