Skvelá kokosovo-hydinová polievka

Táto polievka je proste skvelá. Krémovo bohatá, jemne pikantná s príjemnou chuťou. Naozaj jedna z najlepších, aké som doteraz navarila. Je bez laktózy, paleo a tiež vhodná ak bojujete stravou proti zápalu.


Tajná ingrediencia:

To, čo vám ozvláštni chuť tejto polievky je curry pasta, ktorú bežne kúpite v supermarkete. Jedna polievková lyžica tejto pasty v kombinácii s kokosovým mliekom vám na vašom jazyku vykúzli čarovnú, príjemnú, krémovú a jemne pikantnú chuť.


Tak poďme k samotnému receptu, ktorého príprava a samotné varenie trvá 50 minút.




Ingrediencie:


1 vanička šampiňónov (250g)

1 konzerva plnotučného kokosového mlieka (určite voľte kokosové mlieko v konzerve)

2 kuracie prsia (alebo morčacie a už som robila aj s mletým morčacím mäskom)

1 PL curry pasty

1 čl pasty jalapeňo (niekedy vynechám, alebo nahradím pastou z pálivej papriky)

1 PL kokosového oleja

2 litre kuracieho, alebo zeleninového vývaru (vhodnou voľbou bude robiť túto polievku po víkende, keď vám napríklad ostane ešte vývar z nedele a vy nebudete mať chuť jesť to isté. Tak ho použijete do tejto polievky, alebo si pripravíte nový - niekedy používam aj bio bujón pre rýchlu prípravu)

1/2 citróna nakrájaného na plátky

2 strúčiky cesnaku

1 cibuľa

3cm z koreňa zázvoru


Postup:

1. V strednom hrnci zohrejte kokosový olej a poduste na ňom cibuľu, cesnak, zázvor a polievkovú lyžicu curry pasty. Varte 5 minút.

2. Zalejte to vývarom a nechajte variť 30 minút. Potom túto polievku preceďte, aby ste odstránili zázvor, kúsky cesnaku a cibule.

3. Do polievky pridajte nakrájané šampiňóny, prsia a konzervu kokosového mlieka. Varte dokiaľ nebude mäsko mäkké a pridajte na kúsky nakrájaný a umytý citrón, alebo len šťavu z polovice citróna. Na záver to môžete ešte osviežiť petržlenovou vňaťou, alebo inými bylinkami. My s manželom si na tejto polievke radi pochutnáme. Verím, že bude chutiť aj vám.



1 view0 comments

Recent Posts

See All