Cestoviny som zbožňovala odjakživa. Ryžové patria z tých bezlepkových medzi moje najobľúbenejšie. Sú chutné, zdravé a rýchlo ich pripravíte. Celá príprava tohto receptu zaberie len 25 minút.

Ingrediencie na 1 porciu:
100g ryžových cestovín (rada by som vás upozornila, že niektoré ryžové cestoviny obsahujú tapiokový škrob. Ten dodáva cestovinám zvláštnu, pre mňa nie veľmi lákavú chuť. Preto keď kupujem cestoviny v bio obchode, pýtam výlučne čisté ryžové cestoviny).
100g mrazených kreviet
3 PL čiernych olív
Cherry paradajky (podľa chuti, zvyknem nakrájať 5-7 kusov)
Sterilizovaná kápia paprika (2 PL)
Tamari sójová omáčka (1-2 PL)
Extra panenský olivový olej na panvicu
Himalájska soľ
Petržlenová vňať na zdobenie
Postup:
Cestoviny uvaríme podľa návodu na balení. Po scedení ich zvyknem ešte pokvapkať olivovým olejom.
Na panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme krevety. Zvyčajne nečakám kým sa rozmrazia úplne, ale vyberiem ich z mrazničky takú hodinku pred varením. Keď krevety na panvici zmäknú, t.j. po 3-5 minútach, pridajte tam štipku soli a 1 až 2 polievkové lyžice tamari. Povarte ešte maximálne 5 minút a odstavte zo sporáka. V tej istej panvici ako ste robili krevety orestujte nakrájané cherry paradajky. Následne všetko spolu s olivami a kápiou zmiešajte s cestovinami a posypte petržlenovou vňaťou.