Raffaello cheesecake má jemnú kokosovú chuť, je svieži a krémový. Nepridávala som do neho žiaden rafinovaný cukor a ani lepok. Deti sa však aj tak najviac tešili na tie raffaello guličky, ktorými som ho ozdobila.

Ingrediencie na tortovú formu o priemere 22cm (pozrite si tiež môj tip na záver): Korpus:
150g bezlepkových sušienok (kupujem značku Schär) 100g roztopeného masla
Plnka: 1x mascarpone 250g 1x kelimok kyslej smotany 180g 1x mäkký tvaroh 200g 1čl bourbon vanilky 2čl nastrúhanej citrónovej kôry 3pl strúhaného kokosu 2x vajíčko 2pl všestrannej bezlepkovej múky (ak nemáte, použite vajíčko naviac) 100g sladidla (ja som použila erythritol) _ Raffaello, biela vegánska čokoláda a strúhaný kokos na zdobenie

Postup: Ja som to robila v tortovej forme o priemere 22cm. 1. Formu vysteľte pečným papierom 2. Na panvici roztopte maslo a sušienky rozmixujte mixérom. 3. Maslo so sušienkami zmiešajte v miske a natlačte do tortovej formy tak, aby boli okraje vyššie. 4. Korpus dajte zapiect na 15minút pri 170C. 5. V miske zmiešajte ingrediencie na plnku: mascarpone, tvaroh, smotana, bourbon vanilka, sladidlo, vajíčka a kokos. Môžte ručne ak máte mäkký tvaroh. Ja som mala hrudkovitý, tak som to trošku rozbila mixérom. 6. Vylejte plnku na upečený korpus a pečte ďalších 50’ pri 150C. 7. Cheesecake má byť po upečení v strede ešte trasľavý. NEVYBERAJTE ho hneď z rúry aby vám nepraskol. Nechajte ho 20-30 minút v pootvorenej rúre. 8. Vychladnutý cheesecake môžte dať do chladničky.
9. Nad parou roztopte 3 rady bielej vegánskej čokoády (kupujem značku vivani) s troškou kokosového oleja.
10. Čokoládu vylejte na vychladnutý cheesecake a poukladajte raffaello, či iné dobroty.
Určite tiež vyskúšajte:
Tip na záver:
Ak máte väčšiu tortovú formu a nechcete aby váš cheesecake bol nízky, navyšte trošku dávky. Na korpus 200g bezlepkových sušienok a 120g roztopeného masla.
Do plnky môžte dať ešte jedno mascarpone, alebo mäkký tvaroh naviac.