Tento cviklový šalát je vhodný na raňajky s kúskom chleba, alebo aj ako ´snack´ neskôr poobede. Či už sa rozhodnete tak, alebo onak, jeho príprava vám nezaberie viac ako dvadsať minút.

Ingrediencie na 1 porciu:
1 varené vajíčko
1 uvarená cvikla
Hrsť vlašských orechov
50g feta syra
Štipka himalájskej soli
Grécky jogurt podľa chuti
Cviklu najčastejšie kupujem už uvarenú a používam ju na prípravu šalátov, alebo domácej cvikovej šťavy. Ak však mám byť k vám úprimná, cvikla nie je moja šálka kávy. Jem ju kvôli jej skvelým benefitom pre naše zdravie. Preto sa vo svojich receptoch snažím spríjemniť, či zamaskovať jej chuť. A tento recept na rýchly cviklový šalát je jedným z nich. Jeho chuť je lahodná, príjemná, sladko-slaná. Ak by ste chceli väčšiu porciu, jednoducho zdvojnásobte ingrediencie, ktoré píšem vyššie.
Postup:
1. Dajte variť vajíčko na 10min.
2. Medzitým si nakrájajte cviklu, feta syr, pridajte vlašské orechy, následne ošúpané a nakrájané vajíčko.
3. Všetko to zmiešajte s gréckym jogurtom a dochuťte himalájskou soľou.
4. Vychutnajte si to s kúskom chleba, alebo bez neho:-)