V zimnom období podľa mňa nik neodolá polievke, ktorá vás zahreje a zároveň poteší príjemnou chuťou. Táto zimná paradajková polievka je u nás top čo do chuti a aj rýchlosti s akou sa zje. Neodolajú jej ani deti, takže verím, že vás recept na túto paradajkovú polievku poteší.

Polievku dokonale a rýchlo pripravíte z týchto šiestich ingrediencií:
2x konzerva lúpaných paradajok
1x veľký paradajkový pretlak (500g)
3x strúčik cesnaku
1x veľká cibuľa
5pl (bezlaktózovej) šľahačkovej smotany
Ghee maslo alebo olivový olej
Korenie:
himalájska soľ,
čierne korenie,
1čl bio trstinového cukru
štipka mletej škorice
Postup:
1. Na rozpálenom ghee masle, alebo olivovom oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľku a tri pretlačené strúčiky cesnaku. Restujte cca 2-3minútky.
2. Následne pridajte dve konzervy lúpaných paradajok a jeden paradajkový pretlak. Nechajte zovrieť.

3. Ponorným mixérom rozmixujte kúsky paradajok a polievku dokoreňte korením podľa vašej chuti. Ja som použila himalájsku soľ, čierne korenie, cejlónsku škoricu a čajovú lyžičku bio trstinového cukru.
4. Do hotovej polievky dolejte 0,5l vody a nechajte zovrieť. Polievka by mala byť hustejšia, takže viac vody by som nepridávala.
5. Ako poslednú pridajte bezlaktózovú šľahačkovú smotanu a v prípade potreby paradajkovú polievku dochuťte. Chvíľku povarte a následne vypnite.
6. Podávajte s nastrúhaným syrom podľa vašej chuti.