Vyhledat

Panna Cotta (bez laktózy a cukru)

Panna cotta nikdy nesklame. Má sviežu chuť, je smotanová a takto podávaná s ovocím chutí fantasticky. Dezert, ktorý pripravíte jednoducho, rýchlo a len zo štyroch ingrediencií.


panna cotta recept, rýchly dezert recept, panna cotta bez laktózy
Panna cotta (bez laktózy a rafinovaného cukru)

Ingrediencie na 4 porcie do pohára alebo 6 porcií v malej silikónovej forme:


2x (400g) delaktózová smotana na šľahanie

10g plátkovej čírej želatiny

2 pl sladidla (erythritol, brezový cukor)

Mrazené ovocie na servírovanie


Postup:

Želatinu si pripravte podľa návodu na obale a teda, že plátky želatiny zalejete 5 polievkovými lyžicami vody a necháte chvíľu postáť. Smotanu s cukrom zohrejte a keď vám začne bublať, hneď vypnite. Odstavte zo sporáka a vmiešajte tam plátky želatiny nasiaknuté vodou. Miešajte dovtedy, kým sa vám ta želatína v smotane úplne nerozpustí. Keď sa tak stane, nalejte to buď do 4 dezertných pohárov, alebo do malých silikónových formičiek. Ja to niekedy robím tak, inokedy onak. Dajte to do chladničky a nechajte cez noc postáť. Keď k vám príde návšteva a vy im pripravíte skvelú kávu, nezabudnite k nej podávať aj panna cottu. Pred podávaním zohrejte na panvici mrazené ovocie (môžte tam pridať napríklad sirup z čakanky, alebo med pre sladšiu chuť). Keď máte dezert v pohároch, ovocie vylejte na vrch. Keď to máte v silikónovej forme, vyklopte to na tanier a podávajte s ovocím. Táto panna cotta (bez laktózy a rafinovaného cukru) nesklame žiaden maškrtný jazýček, či sa už jedná o dámu, alebo naše mužské polovičky.


Ak máte chuť na niečo iné, vyskúšajte tiež:

Makovú tortu pre priateľov

Šťavnatý láva cake

Delikátna čokoládová raw torta

68 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše