Tento paleo chlieb k šalátom je nadýchaný a vláčny. Okrem iného, pripravíte ho rýchlo a nevyžaduje si žiadnu náročnú prípravu. Je bez lepku a pridaného cukru.
S letom prichádza aj väčšia chuť na čerstvé zeleninové šaláty. Tento paleo chlieb sa k nim fantasticky hodí.
Ingrediencie:
1x mäkký syr Philadelphia
1x mozzarella (strúhaná)
1x vajíčko
1PL roztopeného masla
1 šálka mandľovej múky (robí to cesto vláčnym a nadýchaným)
1/2 šálky ovsených vločiek
1čl himalájskej soli
1čl sódy bikarbóny
1/2 čl kardamómu
1/2 čl koriandru
Na záver:
1PL olivového oleja
1 pretlačený strúčik cesnaku
Petržlenová vňať
Postup:
1. Rúru predhrejte na 170C.
2. V mise zmiešajte všetky ingrediencie s tým, že ovsené vločky dáte ako posledné. Cesto by malo byť vláčne, nie tuhé. Mali by ste z neho vytvarovať jemú guľu. Ak bude riedke, pridávajte vločky.
3. Pekáč vysteľte pečným papierom a dajte naňho cesto, ktoré rukou upravíte do požadovaného tvaru gule/obdĺžnika. Nie je nutné cesto váľkať, nakoľko je vláčne a do požadovaného tvaru ho hneď dostanete.
4. Cesto potrite olivovým olejom, roztlačeným strúčikom cesnaku a petržlenovou vňaťou, alebo iným zeleným korením.
5. Dajte do rúry na 15 minút. Krájajte na pásy keď je teplý, nie horúci.
Prajem vám dobrú chuť.