Táto palacinková torta pošteklí ako vaše chute, tak aj chute vaších detí. Je jednoduchá na prípravu, nepečená a palacinky som robila bez lepku a laktózy. Môžete sa inšpirovať mojou verziou palaciniek, alebo si spraviť vlastnú.

Koľko palaciniek potrebujem?
Palacinková torta sa zvykne robiť z dvadsiatich palaciniek. Ja som však túto robila z desiatich. Takže bola nižšia, ale nám a deťom to vôbec nevadilo. Ak ju budem robiť znova, tiež budem voliť menší počet. V tomto recepte budem písať ingrediencie na desať palaciniek.
Ingrediencie:
4pl ryžovej múky
4pl všestrannej bezlepkovej múky (použila som značku Schar)
1 vajíčko
350 - 400ml mlieka (použila som mandľové)
1pl sladidla podľa vášho stravovania (ja som použila erythritol)
Na plnku:
Nad parou roztopenú 85% horkú čokoládu + 1pl kokosového oleja
Džem podľa vášho výberu
Mascarpone rozmiešané s tekutým sladidlom (med, sirup z koreňa čakanky, atď.)
Postup:
1) V nádobe zmiešajte suché ingrediencie (múka a cukor).
2) Pridajte mokré ingrediencie.
3) Rozmiešajte tak, aby ste mali cesto bez hrudiek. Cesto má byť hustejšie.
4) Pečte palacinky z oboch strán na troške oleja. Keď som na panvicu pridala trošku viac kokosového oleja, palacinky sa mi pri otočení trošku roztrhli. Keď som ich piekla takmer nasucho, tento problém som nemala.
5) Palacinky naplnte striedavo džemom a roztopenou horkou čokoládou.
6) Vrchnú časť torty potrite mascarpone - toto by som na vašom mieste nevynechávala ak teda nemáte intoleranciu na laktózu, či inú diétu. Dodá to torte krémovú chuť. Ja to mascarpone stále vymiešam v pohári s troškou tekutého sladila.
7) Dajte do chladničky stuhnúť. Čas: 1hodinka a viac.
Verím, že vám táto torta bude chutiť:-)
Ak hľadáte inšpiráciu na iné chutné recepty, tak vám odporúčam: