Vyhledat

Ovsené vločky trochu inak

Počas víkendu si doprajem ničo náročnejšie na prípravu, ale pokiaľ ide o pracovný týždeň, tak ovsené vločky majú zelenú. Keďže obsahujú vlákninu, sú priaznivé pre náš tráviaci systém. Ja pri kúpe vločiek uprednostňujem jemné, na výber však máte aj hrubšie (klasické), či bezlepkové.

Určite stojí za zmienku povedať, že ovos lepok neobsahuje. Obsahuje však avenin (na avenin intoleranciu môžte mať, ale to je už iná vec. Pretože avenín bezlepkoví ľudia môžu konzumovať.) Klasické ovsené vločky sa od bezlepkových líšia jednak v cene a tiež tým, že sa spracovávajú v továrňach kde sa pracuje aj s potravinami obsahujúcimi lepok a teda klasické ovsené vločky môžu obsahovať stopy lepku.

Recept:


Suché ingrediencie:


50g ovsených vločiek

1 pl konopných semienok

1 pl hrozienok

Štipka škorice


Mokré ingrediencie:


150 ml vody

1 pl sladidla (ja som použila med, môžte však aj javorový sirup)

1 čl arašídového masla

1 čl kokosového oleja


Tip: niekedy si do vločiek pridám nastrúhané jablko. Budú šťavnatejšie a báječné :-)

Postup:

Vločky zohrejte na panvici spolu so 150ml teplej vody. Voda vám vsiakne dnu veľmi rýchlo. Keď sa tak stane, pridajte tam kokosový olej, arašídové maslo, hrozienka a med. Celá hmota sa vám pekne spojí. Dáte to do raňajkovej mištičky a pred podávaním posypete konopnými semienkami a škoricou. Je to lahodné, teplé, chutné a zdravé. Čo viac si môžme priať? Prajem Vám dobrú chuť k raňajkám :-)


101 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše