top of page
Vyhledat

Mandľová torta s mascarpone krémom

Jednoduchý recept, ktorým doplníte váš nedeľný obed, alebo oslavu. Táto mandľová torta s jahodami je bez múky a rafinovaného cukru. A predsa je sladká a príjemne osviežujúca.

Čas prípravy: 60min.

Ingrediencie na korpus:

5 domácich vajec

100g brezového cukru (xylitol)

120g mandľovej múky

Nastrúhaná kôra z 1 bio citróna (alebo v sáčku 6g balenie)


Ingrediencie na krém:

250g mascarpone (kúpite aj bezlaktózovú verziu)

200ml plnotučnej šľahačkovej smotany

1čl bourbon vanilky

1pl šťavy z citróna

250g jahôd

2pl brezového cukru


Postup na korpus:

1. Potrebujete menšiu tortovú formu o priemere 18cm. Vysteľte ju papierom na pečenie a okraje vytrite maslom, alebo kokosovým olejom.

2. Rúru predhrejte na 180 stupňov C.

3. Okreme vyšľahajte bielka z piatich vajec.

4. V druhej nádobe vymiešajte žĺtka, cukor, kôru z citróna a ako poslednú pridajte múku.

5. Po troške pridávajte napenené bielka a ručne zmiešajte tieto dve zmesi. Cesto vylejte do formy, vložte do predhriatej rúry a pečte 30 minút.

Postup na krém:

Krém si pripravíte tak, že zmiešate mascarpone, vyšľahanú šľahačku, kôru z citróna, cukor a bourbon vanilku. Všetko dobre premiešajte, aby bol krém hustý a hladký.

Jahody umyte a rozpoľte nožom.

Vrstvenie torty:

1. Upečený a vychladnutý korpus prerežte na polovicu. Spodnú časť nechajte na spodku tortovej formy.

2. Po okrajoch tortovej formy poukladajte jahody.

3. Do stredu dajte mascarpone krém so šľahačkou a prikryte druhým plátom cesta.

4. Na vrch môžete poukladať zvyšný krém a jahody.


Tip na záver: upečený a rozkrojený korpus môžete poliať polievkovou lyžicou likéru, aby ste tak dosiahli ešte viac šťavnatú chuť a vrch torty ak sa vám nezvýši mascarpone krém môžete poliať nad parou roztopenou bielou vegánskou čokoládou.

150 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page