Ideálny tip na zdravú, chutnú a ľahkú večeru. Nevyžaduje si to dlhé státie pri sporáku ak uprednostňujete niečo rýchle, paleo, zdravé a k tomu vhodné aj ako protizápalová strava.
Losos na pekáči s batatmi a brokolicou.
Celé toto jedlo je o tom, že na pekáč dáte postupne bataty, potom pridáte namarinovaný losos a brokolicu, no a je to! Tu by som vám chcela ukázať, aké rýchle a chutné môže pre vás byť zdravé varenie.
Losos na pekáči s batatmi a brokolicou obsahuje zdraviu prospešné tuky, výživné látky a bataty sú nabité betakaroténom, obsahujú vlákninu a majú nízky glykemický index.
Porcie 1:
Ingrediencie:
2 stredne veľké bataty
1 chladený filet z lososa
1/2 sáčka z mrazenej brokolice (môžte použiť aj čerstvú, ja som nemala)
Marináda:
1PL sezamového oleja
1/2 PL dijónskej horčice
2PL sezamových semienok
2PL tamari sójová omáčka
Med, citrón (dobrovoľné)
Postup:
1. Rúru predhrejte na 180 stupňov C.
2. Bataty nakrájajte na kolieska hrubé 1-2cm a poukladajte ich na pekáč vystlaný pečným papierom. Pokvapkajte ich olivovým olejom, soľou a posypte sezamovými semienkami. Pečte 20-25minút.
3. Medzitým si pripravte marinádu zmiešaním všetkých ingrediencií a namočte do nej filet z lososa.
4. Vyberte z rúry polo-upečené bataty a pridajte tam brokolicu a losos v marináde. Brokolicu tiež pokvapkajte olivovým olejom a trošku osoľte. Pečte ďalších 12-15 minút.
5. Vyberte pekáč z rúry a podávajte. Môžte si k tomu pripraviť aj hnedú ryžu, alebo šalát.
Recepty ktoré by sa vám tiež mohli páčiť:
Chrumkavý losos na zelenej perine