top of page
Vyhledat

Losos na pekáči (paleo, protizápalová strava)

Ideálny tip na zdravú, chutnú a ľahkú večeru. Nevyžaduje si to dlhé státie pri sporáku ak uprednostňujete niečo rýchle, paleo, zdravé a k tomu vhodné aj ako protizápalová strava.

Losos na pekáči s batatmi a brokolicou.



Celé toto jedlo je o tom, že na pekáč dáte postupne bataty, potom pridáte namarinovaný losos a brokolicu, no a je to! Tu by som vám chcela ukázať, aké rýchle a chutné môže pre vás byť zdravé varenie.

Losos na pekáči s batatmi a brokolicou obsahuje zdraviu prospešné tuky, výživné látky a bataty sú nabité betakaroténom, obsahujú vlákninu a majú nízky glykemický index.


Porcie 1:


Ingrediencie:

2 stredne veľké bataty

1 chladený filet z lososa

1/2 sáčka z mrazenej brokolice (môžte použiť aj čerstvú, ja som nemala)


Marináda:

1PL sezamového oleja

1/2 PL dijónskej horčice

2PL sezamových semienok

2PL tamari sójová omáčka

Med, citrón (dobrovoľné)


Postup:

1. Rúru predhrejte na 180 stupňov C.

2. Bataty nakrájajte na kolieska hrubé 1-2cm a poukladajte ich na pekáč vystlaný pečným papierom. Pokvapkajte ich olivovým olejom, soľou a posypte sezamovými semienkami. Pečte 20-25minút.

3. Medzitým si pripravte marinádu zmiešaním všetkých ingrediencií a namočte do nej filet z lososa.

4. Vyberte z rúry polo-upečené bataty a pridajte tam brokolicu a losos v marináde. Brokolicu tiež pokvapkajte olivovým olejom a trošku osoľte. Pečte ďalších 12-15 minút.

5. Vyberte pekáč z rúry a podávajte. Môžte si k tomu pripraviť aj hnedú ryžu, alebo šalát.


Recepty ktoré by sa vám tiež mohli páčiť:

Losos v marináde

Chrumkavý losos na zelenej perine



70 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page