Vyhledat

Kurací steak s karfiolovým pyré

Toto jedlo je jednoduché, lahodné a rýchle na prípravu. Z hlavných ingrediencií potrebujete len karfiol, maslo a kuracie prsia.

Karfiolové pyré:

1 karfiol (uvarený)

1 cibuľa

2 menšie strúčiky cesnaku

1 pl mäkkého masla

Korenie: himalájska soľ, čierne korenie, sušený medvedí cesnak


Postup:

Na panvici orestujte cibuľku a cesnak. Ten zvyčajne pridávam keď je cibuľka mäkká a cesnak restujem 30 - 60 sekúnd. Keď je karfiol uvarený, vodu scedíte a karfiol vymixujte tyčovým mixérom. Následne do karfiolu pridám opraženú cibuľku s maslom a cesnakom, zamiešam a dokorením podľa potreby.


Kurací steak:

Kuracie prsia zvyknem len osoliť a následne ich dávam na gril panvičku a pudko opečiem na masle, alebo olivovom oleji. Keď je prso príliš hrubé, rozkrojím ho a spravím dva kusy. Prosím vyberajte si ak máte možnosť kuracie mäso z voľného chovu, resp. ich kupujte zo zdroja, ktorému dôverujete, nakoľko sa v tom mäse môžu nachádzať antibiotiká, či iné zdraviu škodlivé látky.

59 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše