Vyhledat

Kura masala s ryžou basmati (zdravé, paleo)

Recept kura masala vám zaručí bohatú krémovú chuť s kúskami kuracieho, alebo morčacieho mäska. Vďaka koreniu garam masala pripomína indickú kuchyňu.

kura masala, zdravé recepty, paleo recepty, kura masala s ryžou basmati

Mix zdravého korenia: cesnak, cibuľa, garam masala (zloženie: rasca rímska, klinček, škorica, kardamóm, koriander, čierne korenie) a krémová paradajková omáčka vám zaručí sýty a zdravý obed.


Čo je na recepte kura masala s ryžou basmati skvelé?


1) Bohatá krémová a korenistá konzistenia

2) Chutí ako jedlo v dobrej reštaurácii

3) Viete si ho upraviť podľa svojich zdravotných potrieb


Kde kúpim korenie garam masala?

V prvom rade vám poviem, že si ho viete pripraviť aj doma, ak máte poruke všetky vyššie spomínané ingrediencie. Ja som si ho kúpila v bio obchode, nájdete ho však aj v Tescu (nie však v každom).

Prečo je recept Kura masala s ryžou basmati zdravý?

Tento recept je bez lepku, rafinovaného cukru a môžete si ho upraviť ak ste na strave bez laktózy (grécky jogurt nahradíte bezlaktózovým jogurtom, alebo kokosovým jogurtom). Tiež môžete použiť kokosovú smotanu. Zároveň je vhodný pri paleo stravovaní a Whole 30.


Môžete ho jesť s ryžou basmati (obsahuje menej cukrov v porovnaní s klasickou ryžou), alebo si k tomu pripraviť karfiolovú ryžu, či lokše z kyslého mlieka (tie však obsahujú lepok, nakoľko tam používam špaldovú múku).


Čas prípravy a varenia: 1hodina 15 minút

Porcie: 4


Ingrediencie:

Marináda:

400g na kúsky nakrájaných kuracích, alebo morčacích pŕs

2 PL olivového oleja

2 čl korenia garam masala

1 PL šťavy z citróna

1 čl čierneho korenia

Štipka kurkumy a zázvoru


Omáčka:

500ml paradajkového pretlaku

2 PL kečup Otma gurman (bez konzervantov)

2 PL gréckeho jogurtu

1 konzerva plnotučného kokosového mlieka

2 strúčiky cesnaku

1 cibuľa

1/2 čl garam masala

Ghí maslo na panvicu


Podávať s:

* basmati ryžou

* karfiolovou ryžou

* lokšami z kyslého mlieka


Postup:

1) Pripravte si marinádu zo spomínaných ingrediencií a vložte do nej na kúsky nakrájané mäsko.

2) V hrnci si pripravte omáčku: na ghí masle poduste cibuľku, pridajte cesnak, garam masala. Paradajkový pretlak, kečup a grécky jogurt (grécky jogurt môžte nahradiť bezlaktózovým, alebo kokosovým jogurtom, či smotanou) vymixujte mixérom aby sa vám vytvorila krémová konzistencia. Toto potom vylejte do hrnca, povarte 5-7 minúť a ako posledné pridajte konzervu kokosového mlieka. V prípade potreby to dokorente. Omáčka by mala byť hustá a krémová.

3) Na ďalšej panvici orestujte kura v marináde cca 15 minút a pridajte do spomínanej omáčky. Nechajte prejsť varom a vypnite.

142 zobrazení0 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše