Karfiolová pizza ako zdravá náhrada klasickej pizze. Je sýta, chutná a medzi prílohy si môžete zaradiť čokoľvek, čo vášmu oku lahodí: slaninka, olivy, paradajky, šampiňóny...-)!

Na cesto potrebujeme:
1x mozzarella
1pl olivového oleja
2 väčšie hlávky z jedného karfiolu (ja ich nevarím, ale fungovať to bude aj so čisurovým, alebo obvareným karfiolom)
2pl bezlepkovej múky (najčastejšie používam pohánkovú, alebo kokosovú)
2 vajíčka
Korenie: oregano, himalájska soľ, čierne korenie, kardamóm
Na vrch voľte:
paradajkový pretlak
syr
paradajky
šampiňóny
olivy
paprika
Postup:
1. Predhrejte rúru na 170C.
2. Pripravte si tortovú formu vystlanú pečným papierom, alebo klasický veľký pekáč.
3. Ingrediencie na cesto vymixujte tyčovým mixérom.
4. Cesto rukou natlačte do formy a dajte zapiecť na 10-15minút. Cesto má byť po okrajoch tmavšie a v strede svetlé.
5. Vyberte z rúry a poukladajte ingrediencie podľa chuti.
6. Pizzu aj s ingredienciami dajte zapiecť na 5-7minút.
Ja osobne si robím aj brokolicovú verziu pizze. Vsaďte na to, ktorá zelenina vám viac chutí a vyskúšajte. Prajem vám dobrú chuť.
xoxo