Jogurtové pirohy som plnila domácim višňovým džemom a spravila som k nim orechovú posýpku. Vlašské orechy totiž obsahujú bielkoviny, vápnik, zinok a zdravé tuky. Sú topka pre našu pleť, vlasy a telo. Z taniera šli rovno do bruška, takže som rada, že som stihla spraviť dve fotky.

Čas prípravy: 45minút aj s varením
Porcie: 3
Ingrediencie:
5 kopcovitých lyžíc plnotučného bieleho jogurtu (resp. 320g)
220g bezlepkovej múky značky Liana
30g múky na posypanie dosky
korenie: troška soli a kardamóm
Domáci džem
Maslo (50g)
Orechy zmiešané s erythritolom na posýpku (prípadne iná posýpka podľa vašich stravovacích návykov)
Akú bezlepkovú múku používaš?
Bezlepkových múk nájdete veľa. Nie z každej z nich sa vám však podarí vykúzliť chutné cestovinové jedlo. Mne sa osvedčila múka Universal mix od značky Liana. Najčastejšie z nej robím deťom halušky do špenátovej polievky, alebo tieto jogurtové pirohy.

Postup:
1. Do hrnca nalejte vodu a nechajte zovrieť.
2. Medzitým v mise zmiešajte múku, jogurt a korenie: soľ a kardamóm. Ak vás zaujíma, prečo s mliečnymi výrobkami používam korenie kardamóm, tak si prečítajte môj blog o korení.
3. Pomúčte pracovnú dosku a rozvaľkajte na nej cesto. Malým okrúhlym pohárom vykrojte vzor a naplnte domácim džemom.
4. Konce pozatláčajte vidličkou a dajte do vriacej vody na štyri minúty. Ja osobne som nedala všetky pirohy naraz. Bála som sa, že by sa rozbili a tak som to rozdelila na dve várky.
5. Uvarené pirohy polejte roztopeným maslom a posypte posýpkou: orechami zmiešanými s erythritolom, alebo iným sladidlom.
Verím, že vám tieto jogurtové pirohy budú chutiť aspoň tak, ako nám:-)