Aj vy máte radi nátierky? Mne vyhovujú už len z toho dôvodu, že vám v chladničke dlhšie vydržia a určite spestria raňajkový tanier. Aj keď samotný názov ´hummus´ neznie veľmi lákavo, nátierka je veľmi chutná, jemná, zdravá a sýta.

Tento hummus si môžete pripraviť buď z konzervovaného cíceru, alebo klasického. Ten klasický vám odporúčam uvariť v tlakovom hrnci. Dôvod si môžete prečítať tu.
Ingrediencie:
1 konzerva cíceru, alebo uvarte 200g klasického cíceru
3pl sezamovej pasty tahini (kúpite tiež v bio obchode)
5pl extra panenského olivového oleja
1 strúčik cesnaku
1dcl nálevu z konzervy, alebo vody (niekedy dám aj 1,5dcl ak je nátierka príliš hustá)
Troška kurkumy
Troška soli
Šťava z jedného citróna (najprv pridajte polovicu a ak sa vám bude žiadať, vytlačíte aj druhú)
Postup:
1. Šťavu z konzervy zlejte a nechajte si 1,5dcl bokom. Cícer prepláchnite. Ak varíte strukovinu, môžete si odliať šťavu z uvareného cíceru, alebo jednoducho napustiť do pohára 1,5dcl vody.
2. Cícer vymixujte v mixéri spolu s cesnakom, pastou tahini, citrónom, olivovým olejom a korením.
3. Vodu a olej pridávajte postupne a medzitým chutnajte, aby ste vedeli či je potrebné doliať vodu, olej, alebo doplniť korenie pre jemnejšiu konzistenciu nátierky z hummusu.
4. Podávajte s kváskovým chlebom, bagetkou, alebo iným pečivom. Mne to napríklad chutí aj s ryžovými chlebíkmi.
Prajem vám dobrú chuť:-)