Tieto fit recepty som pre vás volila preto, lebo sú vhodné pre akýkoľvek typ stravovania. Či ste na diéte, alebo vaše telo potrebuje detox a možno skúšate koketovať s protizápalovou stravou, alebo proste len tak chcete vyskúšať niečo nové. V každom prípade tieto fit recepty pre ženy stoja za vyskúšanie.
Cuketová polievka s červenou šošovicou.

Výhodou tohto receptu je jednoduchosť, rýchlosť s akou ho viete pripraviť iba zo šiestich ingrediencií ako aj to, že cuketa je dostupná celoročne.
Ingrediencie:
2 veľké cukety
1 stredne veľká cibuľa
1 pretlačený strúčik cesnaku
100g červenej šošovice
Ghí maslo
Korenie: 1/2čl kurkumy, 1-2čl himalájskej soli, 1/2čl čierneho korenia, 1/2čl mletej rímskej rasce, magi
Servírujete so semienkami: ľanové, tekvicové, mandľové
Postup:
1. Ošúpte cibuľu a cuketu a nakrájajte na malé kocky.
2. Vo väčšom hrnci rozpustite 2pl ghí masla a opražte na ňom cibuľku tak, aby vám troška zmäkla.
3. Pridajte strúčik cesnaku a nakrájanú cuketu. Nechajte ešte chvíľu dusiť - cca 5min.
4. Zalejte vodou tak, aby bola cca 1cm nad cuketou.
5. Pridajte 100g prepláchnutej červenej šošovice a varte do zmäknutia.
6. Pridajte korenie podľa návodu, alebo vašej chuti a hrniec odstavte.
7. Celú zmes vymixujte ponorným mixérom na vypnutom plameni a potom ešte priveďte k varu.
8. Ak je to nutné, polievku ešte dokoreňte a servírujte so semienkami :-)
Grilované kuracie krídielka na listovom šaláte s jablkom

Zeleniny v zdravej strave nikdy nie je dosť. Hlavne preto, lebo vás nabije vitamínmi ktoré naše unavené a prepracované telá tak veľmi potrebujú. Okrem iného keď budete pravidelne konzumovať zeleninu, omega3 - orechy a ryby, tak naše krásne telo, ktoré nám slúži každý deň uprednostní tvorbu protizápalových látok a bude sa vedieť prirodzene vysporiadať so zápalom v tele.
Recept na kuracie mäso spočíva v dobrej marináde a samozrejme nezabudnime aj na kvalitu mäsa.
Kuracie krídielka: 10 kusov
Počet porcií: 2
Marinádu si pripravíte takto:
2x pretlačený strúčik cesnaku
3pl sójovej omáčky tamari
3pl extra panenského olivového oleja
1čl himalájskej soli
1čl grilovacieho korenia
1pl tekutého medu
Kuracie mäso dajte do marinády a nechajte niekoľko hodín v chladničke postáť. Následne ugrilujte v jánskom skle. Ja to robím tak, že rúru predhrejem na 200stupňov a krídielka grilujem 30 minút. Potom kuracie mäso odkryjem a grilujem ďalších 20 minút do chrumkava.
Listový šalát s jablkom
1x rímsky šalát
3x za hrsť poľného šalátu
1x väčšie jablko nakrájané na kúsky
1x za hrsť orechov - ja som použila vlašské, ale kľudne vyskúšajte aj mandle, či iné orechy
Na zálievku:
Šťava z 1/2 limetky
2pl olivového oleja
1čl himalájskej soli
Domáca nepečená paleo granola

Máte radi rýchle raňajky? Alebo sa spýtam inak. Ste ráno uponáhľaná a nemáte čas spraviť si niečo pri sporáku? Tak táto domáca granola vám bodne vhod. Cenovo mňa osobne vyšla na 5eur. Keď si však kupujem paleo granolu vo Viedni, stojí to raz toľko.
Čo k jej príprave potrebujete?
100g kokosových chipsov
30g mrazom sušených malín
100g konopných semienok
50g lupienok z mandlí
50g drvených mandlí
100g brusníc
štipka škorice
Kde kupuješ ingrediencie?
Ingrediencie ako kokosové lupienky, mrazom sušené maliny, konopné semienka som si kúpila v bezobalovom obchode. Bežne ich kúpite aj v bio obchode. Výhodou bezobalového obchodu je to, že si kúpite len toľko, koľko potrebujete. Ako ja napríklad - 30g malín.
Postup:
Všetky ingrediencie zmiešate a dáte do sklenenej nádoby. Ja osobne to zvyknem spotrebovať behom 2-4týždňov.
Ryžové rezance s makovou posýpkou

Mak je bohatým zdrojom vápnika. Obsahuje ho až 12x viac ako kravské mlieko a áno, je aj zdrojom ópia.
K tomuto receptu potrebujete iba 4 ingrediencie:
Ryžové rezance
Mak
Sladidlo (xylitol, erythritol)
82% maslo
Ryžové rezance kupujem vždy v bio obchode. Uvaríte ich podľa návodu na obale, pridáte 2pl roztopeného masla a posypete makom zmiešaným s cukrom podľa vášho stravovania.