Vyhledat

Domáca nutella (Paleo)

Táto domáca nutella chutí ako čokoládovo-oriešková nátierka, neobsahuje však rafinovaný cukor, laktózu a je oveľa zdravšia ako klasická nutella. K príprave potrebujete len 4 ingrediencie.

nutella recept, domáca nutella, orieškovo-čokoládový krém, paleo nutella, čokoládová nutela
Domáca nutella (paleo)

Dôvod, prečo som skúsila spraviť zdravšiu verziu nutelly sú moje deti. Nie som z tých mamičiek, ktoré by striktne obmedzovali ich chute na nezdravé veci, pokiaľ však šlo o nutellu, tak som si nevedela pomôcť.


Prečo vám táto nutella bude chutiť?

1) Má výraznú čokoládovo-orieškovú chuť,

2) K príprave potrebujete len 4 ingrediencie: lieskové orechy, kvalitnú horkú čokoládu, kokosový olej, sirup z čakanky (alebo iné tekuté sladidlo, napr. javorový sirup),

3) Nie je náročná na prípravu,

4) Je sladká, ale tak zdravo. Toto tu musím napísať, aby ste vedeli, že týmto sa bude chuťou trošku líšiť od tej klasickej nutelly.

Ako si pripravím túto nutellu?


Je to veľmi jednoduché. Začnite tým, že

1. rúru predhrejete na 180C a lieskové orechy dáte na pekáč a do rúry na maximálne 10 minút. Prosím neprešvihnite tento čas. Keď vám orechy prihoria, celá nutella vám bude takto voniať. Ja mám teplovzdušnú rúru a tento čas je maximum, čo v nej orechy pečiem.

2. Následne dajte orechy do čistej utierky a ošúpte ich (viď obrázok) tak, že ich zabalíte do utierky a pošúchate. Takto ošúpané orechy nahádžte do mixéra (vôbec nevadí ak vám niekde ostane šupka) a rozmixujte ich na jemno. Ak nemáte doma kvalitný mixér, myslím si, že nedocielite až tak jemnú krémovú konzistenciu.

3. Nad parou roztopte jednu horkú čokoládu (ja som použila značku vivani) s dvoma polievkovými lyžicami kokosového oleja.

4. Roztopenú čokoládu pridajte do mixéra k orechom a tiež tam dajte 5 polievkových lyžíc tekutého sladidla (záleží to od vašej chuti).


Moje tipy:

Ak sa vám konzistencia bude zdať hustá, môžte do mixéra pridať 3-4 PL mandľového mlieka, alebo vody. Pridávajte ich však postupne, aby ste videli, ako sa vám bude konzistencia meniť. Tiež na zvýraznenie chuti môžte použiť vanilkový extrakt. No a zopakujem ešte jeden tip: kvalitný mixér - aby ste dosiahli jemnú krémovú chuť.


Nutellu uskadnite do sklenenej nádoby a držte ju v špajze, alebo kuchyni. My ju zvykneme spotrebovať do cca 10 dní.


Ingrediencie:

200g lieskových orechov

1 horká čokoláda nad 80% kakaa

2 PL kokosového oleja

5 PL sirupu z čakanky, alebo iného tekutého sladidla


Extra na dochutenie:

1 čl vanilkového extraktu

3-4PL mandľového mlieka, alebo vody ak sa vám konzistencia bude zdať príliš hustá


90 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše