Granola je vlastne raňajkové müesli, ale na rozdiel od klasického müesli má chrumkavú a lepkavejšiu konzistenciu. Zvyčajne obsahuje ovsené vločky, kúsky orechov, sušené ovocie a semienka. Granola ktorú kúpite v obchodoch, však obsahuje veľa cukrov. Ak čítate moje posty pravidelne tak viete, že cukor je zápalový. Práve preto som si pre nás pripravila jednoduchý a rýchly recept na domácu granolu s nízkym obsahom cukru. Ďalšou skvelou vecou je, že táto domáca granola je bez lepku, paleo, vegan a zároveň je nabitá omega-3, ktoré priaznivo pôsobia na srdce, mozog a zrak.

DOMÁCA GRANOLA Čas prípravy: 10minút Čas pečenia: 20minút _
Ingrediencie: 100g ľanových semienok 100g drvených mandlí 100g drvených pecan orechov (kupujem ich v Tesco) 50g konopných semienok 50g kokosových lupienok 1pl medu 2pl teplej vody 1pl kokosového oleja 1/2čl škorice _ Postup: Rúru si predhrejte na 160 stupňov.
V nádobe zmiešajte suché ingrediencie okrem konopných semienok a kokosových lupienkov (tie do rúry nepôjdu). V malej nádobke si zmiešajte mokré ingrediencie: med, kokosový olej, teplú vodu a aj škoricu. Týmto zalejte orechy, premiešajte a dajte na malý pekáč vystlaný pečným papierom. Vložte do rúry predhriatej na 160 stupňov a pečte 10 minút. Doma vám bude krásne rozvoniavať :-) Vyberte z rúry a premiešajte. Vložte späť a pečte ďalších 10 minút. Potom nechajte granolu vychladnúť, pridajte tam kokosové lupienky a konopné semienka a skladujte v uzavretej nádobe. Ja to zvyčajne spotrebujem do siedmich dní.
Domáca granola je ideálny tip na zdravé a hlavne rýchle raňajky. Zvyčajne ju jem s gréckym jogurtom a ovocím. Tiež si však môžte do nej pridať kúsky horkej čokolády, alebo mrazom sušené ovocie.