top of page
Vyhledat

Cuketové špagety bolognese (paleo)

Tieto cuketové špagety bolognese sú rýchle a ľahké na prípravu s príjemnou chuťou a hotové za 30 minút.


cuketové špagety, cuketové špagety recept, špagety zdravý recept, špagety bolognese zdravý recept
Cuketové špagety bolognese

Koľko mletého mäsa budem potrebovať?

Ja som v tomto recepte použila bravčové mäso, kľudne to však vyskúšajte aj s morčacím. Na jednu porciu budete potrebovať cca 250g mletého mäsa. Takže ak ste štyria, jeden kilogram bude akurát. Ja vám tento recept rozpíšem na dve porcie.


Ingrediencie na dve porcie:

400g mletého mäsa

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

1 mrkva

3-5 cherry paradajok

5 šampiňónov

1 stonka zeleru

2 cukety

1 paradajkový pretlak a troška kečupu (používam Otma gurman, je bez konzervantov)

olivový olej na popraženie

Korenie:

1-2pl tamari sójová omáčka, 1čl himalájskej soli, 1čl čierneho korenia, 1čl korenia garam masala




Postup:

1) Na panvici zohrejte olivový olej a opražte na ňom pretlačený strúčik cesnaku a cibuľu.

2) Po 2 minútach pridajte nastrúhanú mrkvu, na drobno nakrájaný zeler a tiež očistené a nakrájané šampiňóny.

3) Pridajte korenie: tamari sójová omáčka, soľ, čierne korenie, garam masala

- ak máte doma zeleninový vývar, kľudne ho použite - 1 polievkovú lyžicu (korenie prispôsobte)

4) Pridajte namleté mäso, zamiešajte a nechajte variť na miernom ohni cca 20minút.

5) Medzitým si na špiralizéry pripravte špagety. Cuketu umyte, očistite. Ja som spotrebovala 2 cukety.

6) Na olivovom oleji trošku orestujte cuketové špagety, aby vám zmäkli. Tiež ich trošku osoľte. Ak chcete vyskúšať raw verziu cuketových špagiet, tak ich tepelne neupravujte.

7) Mäso ochutnajte, v prípade potreby dokoreňte a pridajte jeden paradajkový pretlak zmiešaný s troškou kečupu - nechávam množstvo na vás (1-2 polievkové lyžice). Nechajte variť ešte 5-10 minút.

8) Servírujte s parmezánom.


Verím, že vám tieto cuketové špagety bolognese budú chutiť :-)

165 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page