Tieto cuketové špagety bolognese sú rýchle a ľahké na prípravu s príjemnou chuťou a hotové za 30 minút.

Koľko mletého mäsa budem potrebovať?
Ja som v tomto recepte použila bravčové mäso, kľudne to však vyskúšajte aj s morčacím. Na jednu porciu budete potrebovať cca 250g mletého mäsa. Takže ak ste štyria, jeden kilogram bude akurát. Ja vám tento recept rozpíšem na dve porcie.
Ingrediencie na dve porcie:
400g mletého mäsa
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 mrkva
3-5 cherry paradajok
5 šampiňónov
1 stonka zeleru
2 cukety
1 paradajkový pretlak a troška kečupu (používam Otma gurman, je bez konzervantov)
olivový olej na popraženie
Korenie:
1-2pl tamari sójová omáčka, 1čl himalájskej soli, 1čl čierneho korenia, 1čl korenia garam masala
Postup:
1) Na panvici zohrejte olivový olej a opražte na ňom pretlačený strúčik cesnaku a cibuľu.
2) Po 2 minútach pridajte nastrúhanú mrkvu, na drobno nakrájaný zeler a tiež očistené a nakrájané šampiňóny.
3) Pridajte korenie: tamari sójová omáčka, soľ, čierne korenie, garam masala
- ak máte doma zeleninový vývar, kľudne ho použite - 1 polievkovú lyžicu (korenie prispôsobte)
4) Pridajte namleté mäso, zamiešajte a nechajte variť na miernom ohni cca 20minút.
5) Medzitým si na špiralizéry pripravte špagety. Cuketu umyte, očistite. Ja som spotrebovala 2 cukety.
6) Na olivovom oleji trošku orestujte cuketové špagety, aby vám zmäkli. Tiež ich trošku osoľte. Ak chcete vyskúšať raw verziu cuketových špagiet, tak ich tepelne neupravujte.
7) Mäso ochutnajte, v prípade potreby dokoreňte a pridajte jeden paradajkový pretlak zmiešaný s troškou kečupu - nechávam množstvo na vás (1-2 polievkové lyžice). Nechajte variť ešte 5-10 minút.
8) Servírujte s parmezánom.
Verím, že vám tieto cuketové špagety bolognese budú chutiť :-)