top of page
Vyhledat

Chrumkavý losos na zelenej perine

Losos je najvhodnejším zdrojom omega-3 kyselín spolu s tuniakom, pstruhom, ančovičkami, či sardinkami. Keďže omega 3 majú protizápalový účinok, ryba je súčasťou môjho jedálnička 2x týždenne.


losos, paleodieta, zdravé jedlo, recepty fitness, ked zdravie chuti
Chrumkavý losos na zelenej perine

Vo svojich receptoch tiež často používam zeleninu. Je to preto, lebo je hlavným zdrojom vitamínov, minerálov, vlákniny.

Zelená farba zeleniny charakterizuje to, že tam je obsiahnutý chlorofyl, lutein a antioxidanty.

V tomto recepte som použila tieto ingrediencie:


1/2 hlávky z jedného kelu

pór

chladený losos

sezam na obaľovanie

5pl olivový olej

1pl maslo

Omáčka v ktorej bol losos pred pečením:

1pl olivový olej

1pl bio jablčný ocot

1pl tamari sójová omáčka

1pl med

soľ, čierne korenie, červená paprika


Postup:

Kel zbavte tvrdých častí a stonky, následne nakrájajte na menšie kúsky. Pór (množstvo podľa chuti) orestujte na masle a okoreňte himalájskou soľou. Keď vám pór trošku zmäkne, pridajte kel a tiež 5 polievkových lyžíc olivového oleja. Je to kvôli tomu, že kel vám to maslo, či olivový olej rýchlo vsiakne. Tak aby vám to neprihorelo. Okoreňte to podľa chuti. Ja som použila iba soľ, čierne korenie, maslo ktoré vám to celé pekne rozvonia a olivový olej. Keď sa vám zelenina dusí, mala by byť hotová za takých 10minút, pripravte si omáčku pre lososa.

Všetky ingrediencie zmiešajte, losos namočte z oboch strán a potom obaľte v sezame. Opečte na panvici a olivovom oleji. Jednu stranu cca 3 minúty, potom otočte a opečte z druhej strany. Podávate to s cherry paradajkami (tie som pred podávaním dala na chvíľu do panvice, aby zmäkli) a citrónom.

381 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page