Losos je najvhodnejším zdrojom omega-3 kyselín spolu s tuniakom, pstruhom, ančovičkami, či sardinkami. Keďže omega 3 majú protizápalový účinok, ryba je súčasťou môjho jedálnička 2x týždenne.

Vo svojich receptoch tiež často používam zeleninu. Je to preto, lebo je hlavným zdrojom vitamínov, minerálov, vlákniny.
Zelená farba zeleniny charakterizuje to, že tam je obsiahnutý chlorofyl, lutein a antioxidanty.
V tomto recepte som použila tieto ingrediencie:
1/2 hlávky z jedného kelu
pór
chladený losos
sezam na obaľovanie
5pl olivový olej
1pl maslo
Omáčka v ktorej bol losos pred pečením:
1pl olivový olej
1pl bio jablčný ocot
1pl tamari sójová omáčka
1pl med
soľ, čierne korenie, červená paprika
Postup:
Kel zbavte tvrdých častí a stonky, následne nakrájajte na menšie kúsky. Pór (množstvo podľa chuti) orestujte na masle a okoreňte himalájskou soľou. Keď vám pór trošku zmäkne, pridajte kel a tiež 5 polievkových lyžíc olivového oleja. Je to kvôli tomu, že kel vám to maslo, či olivový olej rýchlo vsiakne. Tak aby vám to neprihorelo. Okoreňte to podľa chuti. Ja som použila iba soľ, čierne korenie, maslo ktoré vám to celé pekne rozvonia a olivový olej. Keď sa vám zelenina dusí, mala by byť hotová za takých 10minút, pripravte si omáčku pre lososa.
Všetky ingrediencie zmiešajte, losos namočte z oboch strán a potom obaľte v sezame. Opečte na panvici a olivovom oleji. Jednu stranu cca 3 minúty, potom otočte a opečte z druhej strany. Podávate to s cherry paradajkami (tie som pred podávaním dala na chvíľu do panvice, aby zmäkli) a citrónom.