Tento recept na cícerové vajíčka je chutný, sýty a navyše to na tom tanieri skvele vyzerá. Aj keď strukoviny patria ku kontroverzným potravinám v zdravom stravovaní, podobne ako lepok, tak ak netrpíte prebiehajúcim zápalom, či slabím trávením, tento recept vám príde určite vhod.

Ingrediencie na cícerové vajíčka:
6 vajíčok
1 konzerva vareného cícera
1 nastrúhaná mrkva
1 väčší strúčik cesnaku (alebo 2 malé)
1 cibuľa
150g hladkej špaldovej múky
Korenie: himalájska soľ, čierne korenie, koriander, červená paprika
Olivový a kokosový olej na panvicu
Postup:
1. Päť vajíčok uvarte na polotvrdo a ošúpte.
2. V panvici na olivovom oleji orestujte cibuľku, cesnak a nastrúhanú mrkvu.
3. Do mixéra dajte rozmixovať 1 konzervu precedeného cíceru - nechajte si tam však trošku nálevu aby ste to nemali suché. Následne pridajte jedno surové vajíčko a zmes z panvice (cibuľa, cesnak, nastrúhaná mrkva).
4. Zmes z mixéra dajte do misy a pridajte korenie podľa vašej chuti a 150g hladkej špaldovej múky. Celé to zamiešajte, aby vám vznikla jednotná hmota.
5. Ošupané vajíčka obaľte v tejto cícerovej paste a smažte v dostatočnom možstve kokosového oleja.
6. Servírujte s listovým šalátom a bielym jogurtom.
Prajem vám skvelú chuť:-)