Strukoviny majú vysoký obsah bielkovín a zároveň sú dobrým zdrojom vitamínov A, C, E, karotenu, B a kyseliny listovej. Sú známe tým, že spôsobujú plynatosť. Cícer je však jedným z tých, pri ktorých ten pocit nadúvania bude minimálny, alebo žiadny. Pokiaľ ide o kurkumu, tak tá je kráľovná medzi korením práve kvôli jej protizápalovým a antioxidačným účinkom.

Porcie: 1
Ingrediencie:
200g konzervovaného cíceru (kúpite v lídl, alebo kaufland). Zaujímavé však je, že na plechove nájdete označenie chickpeas (čo je vlastne anglicky: cícer)
200ml kokosového mlieka (určite kupujte mlieko v konzerve)
1 cuketa
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 pl kurkumy
1/2 čl koriandru
1/2 čl himalájskej soli
1/2 čl čierneho korenia
Plná hrsť baby špenátu
Kokosový olej na panvicu
Postup:
Na panvici a kokosovom oleji orestujte cibuľu a cesnak. Keď vám cibuľa zmäkne, pridajte na kocky nakrájanú cuketu a korenie. Potom pridajte cícer z konzervy, nálev však nepoužite....čiže scedený cícer. Zalejte to 200ml kokosového mlieka. Bude vám to plávať a možno trochu pripomínať polievku. Špenát pridajte ako posledný. Nechajte to pod pokrievkou 15 minút na miernom ohni a vypnite. Mliečko sa vám trošku vyparí, ale ako vidíte v mojej galérii, omáčka tam stále je. Konzumujte to s lokšou z kyslého mlieka.