Vyhledat

Bircher muesli s hruškou a škoricou

Bircher muesli, ovsené kaše, či vajíčka na rôzny spôsob sú ideálnym štartom do nového dňa. Ak preferujete bezlepkovú verziu, jemné ovsené vločky môžte nahradiť bezlepkovými, či použiť pohánkové vločky alebo mix chia a ľanových semienok.


Na 1 porciu bircher muesli s hruškou a škoricou potrebujete:


60g jemných ovsených vločiek

2 PL nadrobno nasekaných mandlí

1 PL strúhaného kokosu

2 PL gréckeho jogurtu

1 PL citrónovej alebo pomarančovej kôry (mám to kúpené ako korenie)

150 ml rastlinného mlieka alebo vody (ja najčastejšie používam mandľové mlieko)

1 nastrúhanú hrušku

1 čl škorice

1 PL sladidla (ja som použila sirup z čakanky)

+ pomaranč, mandarinka, čučoriedky, alebo syr ricotta na servírovanie


Iné recepty na zdravé a chutné raňajky:

Ovsené vločky trochu inak

Domáca granola

Skvelé domáce nátierky


Postup:

Namočte vločky do vody alebo mlieka tak, aby boli kompletne zaliate a nechajte stáť cez noc. Ráno zmiešajte v miske muesli s citrónovou kôrou, mandľami, kokosom, škoricou, nastrúhanou hruškou - textúra by mala byť hustá, ale hladká. Podávajte preliate sirupom z čakanky a posypané čerstvým ovocím. Mňam! Sú skvelé, šťavnaté, zdravé a sladké.


Môj osobný tip:

Bircher muesli sú vlastne o tom, že ich necháte stáť cez noc, teda na nejakých 10 hodín a nezohrievate ich. Ja osobne však častokrát uprednostňujem teplú verziu raňajok a tak tie vločky dám ráno na panvicu, zalejem mliekom a zohrejem. Mlieko vám rýchlo vsiakne, preto radšej pri panvici stojte, aby vám vločky neprihoreli. Ten ďalši postup ostáva rovnaký. Zmiešate to s ostatnými ingredienciami. Tým, že tie vločky zohrejeme však už nemožno hovoriť o bircher muesli - vôbec to však nevadí. Hlavne, že to chutná :-)


Ak sa vám tento recept páčil a chutil, prosím neváhajte ho zdieľať so svojimi blízkymi.

Ďakujem vám.

39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše