Kto by nemal rád čokoládu? Aj pokiaľ ide o chute, tak zdravý štýl - nezdravý, proste jedného dňa to na vás príde. Okrem iného, horká čokoláda (obsah kakaa nad 86%) obsahuje zdraviu prospešné látky. Väčšinou si ju pripravujem v dvoch verziách a tie vám aj napíšem. No najprv sa pozrieme na jej benefity pre naše zdravie a krásu.

Účinky horkej čokolády:
1) Je bohatým zdrojom antioxidantov. A viete čo je úlohou antioxidantov? Neutralizovať účinky voľných radikálov (látky, ktoré ničia naše bunky). Ich prísunom bojujeme proti známkam starnutia a zvyšujeme si svoju imunitu. (Takže okrem kvalitnej čokolády siahnite po granátovom jablku, cvikle, špenáte, či čučoriedkach, ktoré sú tiež bohatým zdrojom antioxidantov),
2) Chráni našu pokožku pred slnkom (obsahuje flavanoly)
3) Znižuje riziko srdcovo-cievnych ochorení
4) Zlepšuje prekrvenie organizmu a náladu
5) Podporuje mozgové funkcie - obsahuje draslík, fosfor, vitamíny A, B, E a proteíny.
RECEPT 1:
250ml rastlinného mlieka
1 kopcovitá čl raw kakaového prášku
3 datle
1čl arašídového masla
1/2čl škorice
2 brazílske orechy (dobrovoľné - ak ich použijete, čokoláda bude mať hrudkovitejšiu konzistenciu)
POSTUP:
Všetky ingrediencie vymixujte mixérom, prelejte do nádoby a zohrejte na panvici na požadovanú teplotu.
RECEPT 2:
250ml rastlinného mlieka (stojí za vyskúšanie spraviť si doma vlastné. Vyskúšajte moje mandľové mlieko)
2čl raw kakaového prášku
Med (podľa potreby)
1čl mandľového masla
Všetky ingrediencie (med pridajte až na záver) pomaly zohrejte v nádobe a zamiešajte, aby sa vám všetky ingrediencie dobre spojili a maslo sa nelepilo na spodok nádoby.