Tieto žemle s provensálskym korením sú nadýchané s chrumkavou kôrkou. Nenájdete v nich lepok a to, čo drží cesto pokope je vláknina.
Čas prípravy: 15 minút
Čas pečenia: 50 minút
Ingrediencie na 4-6 žemlí:
2 vajíčka
1 šálka mletých mandlí (mandľovej múky)
1/2 šálky ryžovej múky
5PL psyllium vláknina
2čl prášok do pečiva bez fosfátov
2čl bio jablčný ocot
1 šálka vriacej vody
1 a 1/2čl himalájskej soli
1čl provensálskeho korenia
1/2čl koriandru
Postup:
1. Rúru zapnite na 180C.
2. V nádobe zmiešajte suché ingrediencie
3. V druhej nádobe zmiešajte mokré ingrediencie: vodu, vajíčka, jablčný ocot
4. Suché ingrediencie zmiešajte s mokrými - mala by vám vzniknúť konzistencia podobná plastelíne Play-Doh.
5. Ruky zvláčnite vodou a vytvarujte žemle 4-6kusov podľa vami zvolenej veľkosti. Môžte tiež zvoliť iný tvar na hot dog, alebo väčší hamburger.
6. Žemle poukladajte na pekáč vystlaný pečným papierom a potrite ich olivovým olejom, posypte provensálskym korením a semiačkami - ľanové, sezamové.
7. Dajte zapiecť do rúry na 50 minút. Pred dopečením vyskúšajte dať do cesta páradlo. Ak vám vyjde suché, žemle sú hotové.
Mohlo by vám tiež chutiť: