top of page
Vyhledat

Žemle s provensálskym korením (paleo)

Tieto žemle s provensálskym korením sú nadýchané s chrumkavou kôrkou. Nenájdete v nich lepok a to, čo drží cesto pokope je vláknina.



Čas prípravy: 15 minút

Čas pečenia: 50 minút

Ingrediencie na 4-6 žemlí:


2 vajíčka

1 šálka mletých mandlí (mandľovej múky)

1/2 šálky ryžovej múky

5PL psyllium vláknina

2čl prášok do pečiva bez fosfátov

2čl bio jablčný ocot

1 šálka vriacej vody

1 a 1/2čl himalájskej soli

1čl provensálskeho korenia

1/2čl koriandru


Postup:

1. Rúru zapnite na 180C.

2. V nádobe zmiešajte suché ingrediencie

3. V druhej nádobe zmiešajte mokré ingrediencie: vodu, vajíčka, jablčný ocot

4. Suché ingrediencie zmiešajte s mokrými - mala by vám vzniknúť konzistencia podobná plastelíne Play-Doh.

5. Ruky zvláčnite vodou a vytvarujte žemle 4-6kusov podľa vami zvolenej veľkosti. Môžte tiež zvoliť iný tvar na hot dog, alebo väčší hamburger.

6. Žemle poukladajte na pekáč vystlaný pečným papierom a potrite ich olivovým olejom, posypte provensálskym korením a semiačkami - ľanové, sezamové.

7. Dajte zapiecť do rúry na 50 minút. Pred dopečením vyskúšajte dať do cesta páradlo. Ak vám vyjde suché, žemle sú hotové.


Mohlo by vám tiež chutiť:

Avokádový tatarák

Praženica s kozím syrom

53 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page