Jednoduchý recept na tento čokoládovo-banánový chlieb pošteklí vaše chuťové bunky. Jeho chuť je jemne čokoládová, vláčna a oceníte ho pri raňajkách, alebo ako rýchly dezert. V tomto recepte na čokoládovo-banánový chlieb som nepoužila lepok, rafinovaný cukor a ani laktózu.

Suché ingrediencie
2 šálky mandľovej múky
1/2 šálky pohánkovej múky
1 a 1/2 čl prášku do pečiva bez fosfátov
2čl škorice
100g horkej čokolády na varenie nad 80% kakaa
Mokré ingrediencie

3 prezreté a rozpučené banány
3 vidličkou rozmixované vajíčka
1/4 šálky tekutého sladidla (použila som sirup z koreňa čakanky)
1čl bourbon vanilky
1/4 šálky roztopeného kokosového oleja
Postup
1. Rúru si predhrejte na 180 stupňov Celzia a pripravte si malú formu na chlieb. Ja používam formu 20x11 cm. Vysteľte ju papierom na pečenie, alebo vymastite kokosovým olejom.
2. V nádobe zmiešajte všetky mokré ingrediencie.
3. V druhej nádobe zmiešajte suché ingrediencie, okrem horkej čokolády.
4. Suché ingrediencie vlejte do nádoby s mokrými ingredienciami a poriadne zamiešajte. Následne pridajte 70g nastrúhanej čokolády, alebo niekedy si už kupujem hotové kúsky horkej čokolády, ktoré tam len nasypem.
5. Zmes nalejte do formy na chlieb, ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie. Zvyšnú čokoládu dajte na vrch chleba. Chlieb prikryte alobalom a dajte zapiecť do trúby na 45 minút.
15 minút pred dokončením stiahnite alobal z chleba a nechajte dopiecť.

6. Chlieb nechajte vychladnúť aspoň 15 minút a až potom ho nakrájajte.
7. Spotrebujte ho do 3-4 dní. Ak ho budete skladovať v chladničke, vydrží aj päť dní.
8. Pred použitím si ho môžete ohriať na panvici, alebo len taj zjesť s maslom, mandľovým maslom, alebo zmrzlinou.
Poznámka: z jedného bochníka chleba nakrájate cca 12 kúskov.