Tento jednoduchý recept na čokoládové brownies si vyžaduje iba šesť ingrediencií. V kvalitnej horkej čokoláde nájdete antioxidanty ktoré chránia naše bunky pred starnutím a chuť čokolády sa vám bude po celý rozplývať na jazyku. V tomto blogu vám ponúknem dve verzie na famózne čokoládové brownies. Jedna verzia je úplne bez múky a tá druhá je s mandľovou múkou. Mne osobne viac chutí tá s mandľovou múkou a môjmu manželovi zas čokoládové brownies bez múky. Výber nechávam na vás a na vaše chute:-)

Ingrediencie:
1x kvalitná horká čokoláda (nad 80% kakaa)
2pl raw kakaový prášok
6ks bio vajíčka
1x mäkké maslo 82%
100g sladidlo (brezový cukor, erythritol)
1pl kokosového oleja
100g mandľovej múky (nemusí byť)
Postup:
1. Rúru predhrejte na 180stupňov a okrúhlu tortovú formu o priemere 22cm z bokov vymastite kokosovým olejom a na spodnú časť dajte pečný papier. Neodporúčam to robiť opačne a teda pečný papier a následne potretie bočných strán formy, pretože zakaždým, keď som to robila ja sa mi podarilo tento papier nechtami roztrhnúť. Takže najprv vymastiť bočné steny formy a potom to zacvaknúť s papierom na pečenie.
2. Kvalitnú horkú čokoládu rozpustite nad parou s jednou polievkovou lyžicou kokosového oleja.
3. V ďalšej nádobe vymixujte 6ks vajec.
4. V ďalšej nádobe metličkami vymixujte mäkké maslo s cukrom. Ja najčastejšie používam xylitol alebo erytritol a pridajte tam dve lyžice kakaového prášku.

5. Spojte vajíčka s maslovou hmotou a vymixujte spolu. Cesto nebude hladké, ale hrudkovité. Nevadí to, v rúre sa vám to tepelnou úpravou pekne spojí.
6. Pridajte roztopenú horkú čokoládu a vareškou to zamiešajte.
7. Vylejte do tortovej formy vystlanej pečným papierom a nechajte piecť 30 minút. Ja to vždy zvrchu prikryjem alobalom, inak mi to cesto zvykne dosť popraskať. Keď to vyberiete z rúry, cesto bude v strede trasľavé. Nebojte sa, stuhne vám.
8. Ak tento recept na čokoládové brownies plánujete vyskúšať s mandľovou múkou, tak ju pridajte po kroku 6. a teda po roztopenej horkej čokoláde a poriadne to zamiešajte do cesta vareškou. Tento koláč bude samozrejme vyšší a cesto bude mäkkšie, ale stále šťavnaté a neskutočne čokoládové. Pečiete to 25-30 minút prikryté alobalom.
Verím, že si na tomto recepte pochutnáte aspoň tak, ako my s manželom a deťmi a našimi priateľmi:-)
PS: Ak ste sa dočítali až na koniec tohto postu, prosím nezabudnite tento recept na famózne čokoládové brownies odporučiť aj vašim najbližším.