Vyhledat

Delikátna čokoládová raw torta

Táto torta neobsahuje žiaden rafinovaný cukor, lepok, či laktózu a predsa je tak lahodná, že si určite nájde stabilné miesto vo vašej kuchyni a budete ju radi pripravovať svojim priateľom, či rodine.


raw, čokoládová torta, jahody, zdravé jedlo, receptyfitness, zdravéchudnutie, ploché brucho, bezcukru, bez lepku
Raw čokoládová torta

Nepovažujem sa za dobrú pekárku. Som však presvedčená, že uvariť viete chutne a zdravo aj bez tohto titulu. V každom prípade ak začínate so zdravým stravovaním, prosím nezúfajte ak sa vám niečo hneď nepodarí.

V čase, keď píšem tento post som na zdravej strave presne rok a deväť dní. A verte mi, dezertov o ktoré som sa pokúšala a nevyšli mi bolo viac než dosť. Takže táto torta je pre mňa mega úspech. Jedla ju celá rodina, s výnimkou mojej malej dcérky.


Pri tomto recepte, budeme potrebovať spraviť tieto tri veci:



1) Ďatľovú pastu

2) Korpus

3) Krém


Zároveň budete potrebovať kvalitný mixér a okrúhlu tortovú formu o priemere 20cm. Podľa mňa by bolo lepšie mať ešte menšiu, aby bola torta vyššia. Viac ingrediencií by som už asi nedávala. Asi kvôli tomu, že torta je dostatočne sýta, sladká a zdravá aj na takýto kúsok.


Pokiaľ ide o ingrediencie, tak budeme potrebovať:


1 banán

300g cashew orechov

150g vlašských orechov, alebo mandlí

1 balenie datlí (nepamatám si gramáž, ale na kusy budete v tomto recepte potrebovať 25 datlí)

300ml vody

50g kvalitného kakaa

5pl kokosového oleja

vanilkový extrakt

soľ


1) Ďatľová pasta


Toto si pripravte ako prvé. V mixéry vymixujte vykôstkované datle medjool (25 datli, cca 3/4 hrnčeka) so 150 ml vody. 1/2 pasty nechajte v mixéry (použijete ju na korpus) a druhú polovicu dajte do hrnčeka. Použijete ju do krému.


2) Korpus

1/2 hrnčeka datľovej pasty

150g cashew orieškov

150g vlašských orechov (ak na ne máte alergiu, skúste ich nahradiť mandľami - na kvalite a chuti to vôbec neuberie)

1/2 banána

2 pl kokosového oleja v tuhom stave


3) Krém

1/2 hrnčeka datľovej pasty

150g cashew orieškov

150ml vody

1/2 banána

štipka soli

1čl vanilkového extraktu

3pl kokosového oleja (pridávam ho vždy až na záver v tekutom stave a mixujem dovtedy, kým sa mi to pekne nespojí)


Postup:

Pripravte si datľovú pastu vymixovaním ingrediencií - datle a voda. Polovicu odložte a zvyšok nechajte v mixéry, kde si pripravíte korpus. Následne pridajte všetky ďalšie ingrediencie na korpus a mixujte, až kým vm nevznikne hustá krémová hmota. Natlačte to na spodok tortovej formy (nie je potrebné ju vystlať pečným papierom). Ja som to ešte vyrovnala namočenou rukou.

Potom si pripravte krém. Ingrediencie dávajte do mixéra postupne. Hmotu potom vylejte na korpus a nechajte v chladničke aspoň 24 hodín.

Odporúčam vám ju jesť až na druhý deň práve kvôli tomu, že tá konzistencia je krémová a potrebujeme dosiahnuť to, aby to stuhlo a držalo pokope.

Ja zvyknem na vrch tejto torty dať ešte kvalitnú horkú čokoládu, ktorú roztopím nad parou spolu s kokosovým olejom. No a ako dekoráciu používam jahody.

Je báječná!

PS: Dajte mi vedieť, či chutila aj vám.



128 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše